FÖLJANDE ARTISTER SPELADE PÅ SKENSTAFESTIVALEN 2018

EBBOT

Ebbot feat.Trummor&Orgel

Ebbot säger: "Är förmodligen den viktigaste festivalen jag någonsin kommer att spela på!"

11/7

MARIA GRAHN FRÅN NATIONALTEATERN

Sjöng bl a Hanna från Arlöv och kommer att både framföra nytt eget alster

och låtar av Nationalteatern.

12/7

PALE FRÅN

NATIONALTEATERN

.

Pale var med från allra första början och kommer att sjunga flera av Nationalteaterns låtar

12/7

KAJSA GRYTT

Kajsa Grytt har rockat på sedan tidigt 80-tal och har nyss utkommit med sin

andra roman.

Till Skenstafestivalen kommer hon solo

med en rörförstärkare!

Anna Ihlis

Poeten Erik Axel Karlfeldt (1864-1931) var en stor skald under sin tid. Anna Ihlis har under fyra års tid läst om honom och hans poesi. Resultate blev ett album, med tio tonsättningar. "Avskedet 1864-2018".

Lika genrefritt som albumet är, blir också denna avskalade spelning som hon gör tillsammans med Anna Ahnlund & Hanna Enlöf.

12/7

12/7

NICOLAI DUNGER

12/7

På direktlänk innan senifinalen i VM i herrfotboll/ Pia Sundhage

+

Matchen!

11/7

ÄVENTYRET

Äventyret ett indieband från dalatrakterna. Med catchiga refränger och texter med hjärtat utanpå ser vi fram emot att få spela på Skensta!

11/7

KC BABY

12/7

De spelar synt, sampler, gitarr och sjunger på svenska. Musiken är melodiös och enkel passivt-aggressiv electrovispop. Trots att de bara funnits cirka åtta månader har de redan hunnit spela in en skiva med Christian Gabel som producent i Studio Cobra och släppte den 18 maj singeln "Klia tillbaka".

SCUM

FILMEN

12/7

CARL-OSCAR NYGRENS

KALAS- OCH NÖJESRKESTER

Gatubandet som för ett par år sedan

vann SM i gatumusik.

11&12/7

Av och med moment:teater

En timme kort teater på inomhusscenen av moment: teater som förnyat och

revolutionerat teatern i och runt om Stockholm i minst tjugo år.

Medverkande: Andreas Boonstra och Erik ”Eken” Stenberg.

MOMENT ON ICE

 

 

11&12/7

Idris Jafo

 

Musiklärare från Syrien, medlem i bandet Bullermyren samt ledare för Bullermyrens spelmanslag. Håller ett interaktivt orientaliskt musikframträdande.

 

11/7

DEAD FLOWERS

11/7

Indie/rock band från Borlänge som kallar sig för Dead Flowers som kommer få er att släppa loss och glömma era problem!

Lars Jacob Jakobsson

11&12/7

Lars Jacob Jakobsson Är scenograf och fotograf. Han var med från början i Nationalteatern och gjorde scenografin till flera av deras föreställningar. Han dokumenterade även med sin kamera. Urval om av dom bilderna kommer ni kunna se på Skenstafestivalen.

Kuriosa: festivalgeneralen satt totalt förvirrad som en 5åring och bevittnade när Jacob limmade på fimpar, gammal pommes frites och gamla ölburkar på ett bord i ett rum på backa fritidsgård. Varför? Undrade hon. Jacob svarade: det ska bli ett skivomslag. Och det blev det. Skivomslaget till Nationalteaterns ”Livet är en fest”.

 

SMiSK

Könspunkbandet. Hotet mot arbetslinjen. Hotet mot snille och smak.

Räddningen för alla som önskar sig ett skoj liv slarvigt förpackat i ett glammigt fodral.

11/7

Johanna Lazcano

Johanna är skådespelare och har tex spelat på dramaten och Stockholms stadsteater. Men ibland vill hon vara rolig och då och ägnar hon sig åt alter-ego-lajv på mer spännande scener än så.

11/7

Träningsverk med risk för Huvudvärk

För mer än 10 år sedan stod vi på scenbarrikaderna i Karlshamn och skrek. Det gör vi fortfarande. Vi är bandet som spränger gränser. Vi styr upp en show, en politisk show i rosa. Vi skapar eller fyller en arena med politik, musik och liv. Vill du va med? Det är dags att förändra Sveriges scenmonopol, ge alla ljudtekniker en riktig utmaning och visa att om vi inte gör det kommer Sveriges musikscen enbart bestå av missnöjda rockkillar med slitna skinnpajjar som aldrig är nöjda. För oss handlar det om att TUTA o KÖRA vilket vi gör i resten av livet med.

12/7

12/7

Emie //

Eva-Marie Elg

Ace of Baes - work-in-progress II

2017, SWE/JAP/GRC/EST/USA

 

Ace of Baes är en internationell konstdokumentär där asexuella lyfts fram som subjekt för att bryta stereotypa fördomar samt sprida kunskap och acceptans om det breda asexuella spektrumet.

BLACKOUT EXPRESS

"Sundsvalls Sleaze-rockhjältar, gillar du LA Guns, Mötley Crüe och/eller Crashdïet, DÅ har du kommit till rätt ställe, Blackout express levererar som om du skulle vara tillbaka till 1983"

12/7

KAFFEFLICKORNA

& SYNDAFLODEN

Kaffeflickorna och Syndafloden är en fusion av könsrock och punk, teater, gubbrock, dansband och progg - helt utan vett och etikett och aldrig med händerna på täcket.

11/7

KajHolst

11/7

Medlemmarna i KajHolst har bland annat spelat med Richard Lloyd (ex Television), Stefan Sundström, KSMB, Johan Johansson och Jakob Hellman. Musiken är stadigt förankrad i tidig New York-rock och artister som Reed, Smith, Dolls och Suicide men också med tydliga referenser till Bowie och Iggy Pop samt en doft av 70-talshårdrock. Dessa ingredienser tillsammans med ett eget unikt sound blir just KajHolst.

ANNA HENRIKSSON

Minibombastisk landsbygdspop från Västerbotten. Annika Norlin tyckte hennes debutsingel var ”mäktig”.

11/7

22-årig sångerska från Silvberg. Dalarnas Taubestipendiat 2016. Med ena foten i folkmusiken och den andra i visan, tolkar hon allt från Dan Andersson till Cornelis Vreeswijk, Stefan Sundström och irländska ballader.

Boel Nihlman

11/7

Elin Skarin

Skriver och spelar om kärlek, kamp, lust, utmattning och sånt. Gitarr och sång. Kanske lite dragspel. Uppvuxen i Borlänge.

 

 

12/7

Missa inte vår exklusiva guidade tipsrunda!

Två gånger om dagen. Vi tar högst 10 personer per runda och den sker två gånger omd dagen- vill du vara säker på att få en plats- boka genom att smsa till 076 625 24 94!

För tider- se programmet!

POLITISKT SAMTAL PÅ ETT ANNAT SÄTT

Med reservation för ändringar och tillägg kommer dessa och fler uppträda under festivalen.

PROGRAM